SAKOT EUROOPASSA

 

Tiedätkö kuinka iso sakko on, jos ajat ilman turvavyötä Espanjassa? Tai jos virtsaat julkisella paikalla Norjassa? Tai paljonko joudut maksamaan, jos jäät kiinni punaisia päin kävelemisestä Saksassa? Näihin ja muihin kysymyksiin Euroopan sakoista löydät vastaukset täältä. Säästämissivusto Cuponation on kerännyt rikesakkojen määrät tietyissä Euroopan maissa. Näin saat tietoa paljonko saatat joutua maksamaan, jos rikot näitä lakeja Euroopassa.

 

Suomessa ilman kypärää moottoripyörällä näkee harvoin, ja jos siitä jää kiinní on sakko 70 € kokoinen. Saksassa ja Sveitsissä tämän rikkeen sakko on pienempi (Saksassa 15 € ja Sveitsissä 55 €) muissa maissa sakko on suurempi. Sekä Tanskassa ja Espanjassa sakko on 200 €. Toinen rike josta Suomessa voi saada sakon on alkoholin juominen yleisellä paikalla. Suomessa sakko maksaa 40 €. Monessa Euroopan maissa tämä tosin on sallittua ja normaalia. Mutta Tanskassa, Ruotsissa, Hollannissa ja Espanjassa kannattaa olla varovainen sillä sakot voivat olla jopa 600 €.

Vaikka julkisella paikalla virtsaaminen nähdään yleisesti huonona käytäntönä on se myös sakotettava rike. Suomessa sakko on 40 €, vertailussa olevista maista tämä on pienin sakko. Saksassa ja Italiassa kannattaa olla tämän asian suhteen varovainen sillä sakko voi olla jopa tuhansien eurojen arvoinen. Jos Suomessa sakot ovat usein pienempiä kuin muissa maissa on Suomessa myös sakkoja asioista missä muissa maissa ei sakoteta. Esimerkiksi alkoholin hallussa pitäminen alaikäisenä. Suomessa sakko on 40 €, muissa maissa tästä ei sakoteta, poikkeus tästä on Hollanti.

Punaista päin käveleminen on myös sakotettava rike, Suomessa tästä joutuu maksamaan 20 €, Ranskassa sakko on ainoastaan 4 €, Saksassakin sakko on vain 5 € kokoinen. Italiassa, Itävallassa, Norjassa ja Ruotsissa tästä ei edes sakoteta. Vertailussa olevista rikkeistä suurimman sakon Suomessa saa seksuaalipalvelujen ostamisesta julkisella paikalla. Sakko on 100 €. Tämä rike voi antaa tuhansien eurojen sakot Ranskassa, Norjassa, ja Italiassa. Samaan aikaan Tanskassa, Hollannissa, Sveitsissä ja Saksassa tästä ei sakoteta ollenkaan. Ruotsissa ja Itävallassa voi ostaja saada jopa vankeutta.

Ehkä tavallisin vertailussa olevista rikkeistä on turvavyön käyttämättä jättäminen. Suomessa sakko on 70 €, ja muissakin maissa tästä saa sakon joka on 30-323 €. Joten kannattaa olla tietoinen eri maiden säännöistä jotta suurilta sakoilta vältytään!