Talviolympialaiset

Katsaus Suomalaisten talviolympialaisista

 

Talviolympialaiset ovat alkaneet. Se tarkoittaa monelle Suomalaiselle suosikkilajien seuraamista televisiosta ja lehdistä. Monet alkavat myös seuraamaan lajeja joita ei koskaan ennen ole nähnyt. Nämä viikot ovat penkkiurheilun kultaista aikaa. Suomelle talviolympialaiset ovat erityisen mielenkiintoiset sillä Suomi on pärjännyt hyvin erilaisissa talvilajeissa jo kauan. Aikaisemmissa talviolympialaisissa Suomi on saanut yhteensä 161 mitalia, joista jopa 42 ovat kultaa. Suomi on pieni maa ja tämä mitalien määrä tarkoittaa että suomella on 29 mitalia per miljoona asukasta. Ainoastaan Liechtensteinilla ja Norjalla on enemmän. Liechtensteinilla on yhteensä 9 mitalia, 2 niistä ovat kultaa. Norjalla on yhteensä jopa 329 mitalia, Norjalla on 118 kultamitalia, ainoa maa jolla on yli 100 kultamitalia.

Google Trendsin mukaan Etelä Koreassa pidettävät olympialaiset kiinnostavat erityisesti Norjalaisia. He hakevat tapahtumaa eniten, ja indeksoitu hakujen luku on 100. Toiseksi tulee Tšekki luvulla 80, ja kolmantena on Ruotsi. Suomi on neljänneksi kiinnostunein hakujen luku suomessa on 66, neljäs sija on jaettu Kanadan kanssa. Suomalaisia etsivät Youtube-videopalvelusta eniten jääkiekkoa, Norjassa etsitään videoita hiihdosta. Intiassa kiinnostaa curling, Japanissa taitoluistelu ja Kiinassa pikaluistelu.

Itse kultamitali on ainoastaan 1 % kultaa, ainoastaan pinta on kultaa, ja loppu onkin hopeaa. Mitalin arvo on 466 €. Tämä tarkoittaa että mitalilla on sama arvo kuin 58 kuukautta Netflixin tilausta, 179 juustohampurilaista, 638 litraa maitoa tai melkein 4 vuotta kuukautta Spotify Premiumin tilausta.