MAALIN HINTA

MISSÄ SM-LIIGAN SEURASSA SAA ENITEN MAALEJA RAHALLAAN?

 

Jääkiekkoseurojen kausikorttien hinta vaihtelee, ja monet fanit saavat maksaa enemmän jotta saa nähdä suosikkijoukkueensa pelaavan koko kauden. Nyt on runkosarja loppunut ja SM-liigan joukkueet valmistautuvat viimeisiin peleihin ennen kuin vuoden voittaja selviää. CupoNationilla katsoimme minkä joukkueen fanit saavat nähdä eniten suosikkijoukkueensa maaleja peleissä. Miten paljon maksaa yhden maalin näkeminen jos on kausikortti? Joukkueissa oli huomattavia eroja.

Eniten maaleja oli Kärpillä, 195 kappaletta runkosarjassa ja 109 niistä oli kotipeleissä, eikä kausikortti ollut kalleimmasta päästä. Tämä tarkoittaa että jokaisesta maalista kausikortin omistaja maksaa 1,74 € jos käy ainoastaan kotipeleissä. Tämä oli neljänneksi alhaisin hinta. Ässien seuraajat maksavat vain 1,25 € jokaisesta maalista, jos omistaa kausikortin, tämä on SM-liigan halvin seura jos haluaa nähdä maaleja. Toiseksi halvin on HIFK, siellä fanit maksavat 1,47 € jokaisesta maalista. Kallein seura on KooKoo, siellä yhden maalin hinta on 4,65 €, yli kolme kertaa enemmän kuin halvin maali liigassa.

Jos katsoo millä joukkueella on halvinta nähdä voitto, silloin tärkeää on että voittoja on monta ja kausikortin hinta halpa. Halvin joukkue on tässäkin Ässät, yhden voittopelin näkeminen maksaa 7,79 €. Toisena on HIFK, siellä yksi voiton näkeminen maksaa 8,33€. Kolmantena on TPS, Kallein seura nähdä voitto on KooKoo, siellä fani maksaa 69,80 € jokaisesta voitosta.

Eniten maaleja kaikissa peleissä on Kärpillä, toisena tulee JYP ja kolmanneksi eniten on TPS:llä. Kärpillä on myös eniten voittoja, yhteensä 33 voittoa 60:stä pelistä. Halvimmat kausikortit löytyvät Ässiltä, TPS:ltä ja HPK:lta. Joukkueiden keskihinta yhden maalin hinnaksi on 2,73 €, ja voiton keskihinta on 20,17 €. Eli Suomessa jääkiekon kannattajat maksavat keskimäärin 11,32 € nähdäkseen suosikkijoukkueensa voittavan paikan päällä.

Tämän vuoden liigassa seitsemän joukkuetta tarjosi kausikortin ostajalle mahdollisuutta myös seurata joukkueen pelejä vieraspeleissä. Eli fanit, jotka halusivat nähdä kaikki 60 peliä, pystyivät sen tekemään jos jaksoi matkustella eri paikkakunnille. Tätä ei otettu huomioon laskuissa.