Laskettelukeskukset Suomessa

Suomessa on paljon laskettelukeskuksia, mutta mikä keskus on paras juuri sinun tarpeisiin?

Kuumin laskettelukausi sekä hiihtolomat lähestyvät, joten me CupoNationilla päätimme vertailla eri laskettelukeskuksia, jotta näät, mikä laskettelukeskus on juuri sinun tarpeisiisi sopiva. Otimme vertailuun mukaan kaikki Ski.fi-sivustolla listatut Pohjois-Suomen laskettelukeskukset sekä Himoksen. Vertailimme 1 päivän lippujen hintoja sekä kausikorttien hintoja. Tämän lisäksi otimme katsoimme rinnetietoja: rinteiden määrää, rinteiden pituuksia sekä rinteiden vaikeustasoja. Laskimme myös hinnan per rinne jokaiselle laskettelukeskukselle.

Kaikkein kattavin laskettelukeskus on ehdottomasti Ylläs, jonka päivälipun saa hintaan 43,5€. Vaikka Ylläs on kalleimpien laskettelukeskusten joukossa, on kuitenkin sen tarjonta myös laajin. Ylläksellä on jopa 63 rinnettä ja hinnaksi per rinne tuleekin vain 0,69€, mikä tekee siitä parhaimman keskuksen hinta-laatu-suhteeltaan. Ylläkseltä löytyy myös keskusten pisin rinne 3000m sekä kattava valikoima eritasoisia rinteitä. Kokeneemmille laskijoille myös Levi on oiva vaihtoehto, sillä se tarjoaa toiseksi eniten rinteitä eli 43 kappaletta. Tosin Levin lipun hinta on sama kuin Ylläksen, jossa tarjolla on 20 rinnettä enemmän.

Jos kuitenkin olet liikkeellä esimerkiksi pienten lasten kanssa, jotka vasta opettelevat laskemaan, voi vaihtoehtona olla esimerkiksi Aavasaksa, jonka hinta on vain 10 euroa päivälipulta. Aavasaksa on vertailun keskuksista halvin ja tarjoaa 3 rinnettä. Myös esimerkiksi Taivalvaara voi olla osuva vaihtoehto 23€ päivälipun hintaan ja tarjoten 6 eritasoisia rinteitä.

Alta voit katsoa, millaisia ovat muut laskettelukeskukset ja mikä sopii juuri sinun tarpeisiisi. Listattuna ovat rinteiden vaikeustasot ja lukumäärät kussakin keskuksessa, pisimpien rinteiden pituus, päivälipun sekä kausikortin hinnat ja laskettu hinta/rinne päivälipun hintaan verrattuna sekä viimeisenä on lueteltu kalleimmat ja halvimmat keskukset.