Julkisen liikenteen lippujen hintavertailu 2018

CupoNation vertaili vuoden 2018 julkiseen liikenteen hintoja Suomen 50 isoimmassa kaupungissa. Lue alta, miten eri kunnat pärjäsivät vertailussa.

CupoNation vertaili vuoden 2018 julkisen liikenteen lippujen hintoja sekä yksittäislippujen osalta että kuukausilippujen osalta Suomen 50:ssä suurimmassa kaupungissa. Lipuissa oli tänäkin vuonna suuria eroja. Ero kalleimman ja halvimman lipun välillä on yli 100 euroa. Ehdottomasti kalleimmaksi 30 päivän lipuksi osoittautui Salon lippu, joka maksaa 129 euroa kuukaudelta. Samaan aikaan halvin, Sastamalan lippu on 25 euroa. Myös yksittäislipuissa on eroa. Halvin lippu (1,5€) löytyy Oulusta, jossa on muutenkin suhteellisen halpa joukkoliikenne. Kalleimmat yksittäisliput (3,5€;) löytyvät Porvoosta, Kotkasta, Kouvolasta ja Iisalmesta.

Lasten kuukausilipuista taas kallein löytyy Jyväskylästä hintaan 42€, kun halvimmillaan lipun voi saada hintaan 18 euroa Raumalta. Yksittäisiä matkoja lapset tekevät halvimmillaan Joensuussa, Seinäjoella, Järveenpäässä, Riihimäellä ja Torniossa, missä matka taittuu 1 euron hintaan. Kaksinkertaiset hinnat sen sijaan löytyvät Kotkasta (2,12€) ja Lappeenrannasta (2€). Myös opiskelijalipuista kallein löytyy Jyväskylästä (51€), kun pääkaupunkiseudulla opiskelijaliput ovat tästä melkein puolet halvempia (27,4€).

Kaupunkien koot eivät selitä hintavaihteluita, sillä sekä kalleimpien joukkoon että halvimpien joukkoon mahtuu sekä suuria että pieniä kaupunkeja. Kuukausilippujen hinnoissa viime vuoteen verrattuna ei kuitenkaan yleisesti ollut merkittäviä eroja.

Alta näät halvimmat ja kalleimmat kaupungit eriteltyinä sekä lopussa listauksena kaikki, niin voit katsoa, miten oma kuntasi sijoittui.

 

Tietoa tutkimuksesta

-Data kerättiin tammikuussa 2018 ja mukaan otettiin tilastokeskuksen mukaan 50 suurimmat kaupungit. Kaupungeista vertailuun otettiin vain kaupunkien sisäisen liikenteen liput, joten näin ollen kuntien välisiä seutulippuja ei vertailussa ole mukana.