Julkisen liikenteen vertailu

Julkisen liikenteen kuukausiliput hintavertailussa

Suomen johtavin säästämissivusto CupoNation tutki julkisen liikenteen kuukausikortteja Suomen 50:ssä suurimmassa kaupungissa, joissa oli oma sisäinen liikenne.

 

CupoNation vertaili Suomen 50 suurimman kaupungin julkisen liikenteen kuukausilippuja. Kuukausilippujen hinnoissa paljastui suuria eroja kaupunkien välillä. Kallein lippu löytyi Salosta 70€/kk hinnalla, kun Sastamalassa kuukausilipun sai vain 25 eurolla. Viidestä isoimmasta kaupungista Helsinki oli kallein, ja Oulu selvästi halvin. Kuitenkin Helsingistä löytyy koko maan edullisin opiskelijalippu. Jyväskylästä sen sijaan löytyy maan kallein opiskelijalippu. Kaupunkien koolla ei kuitenkaan hintoja selitetä, sillä Suomen 5. suurimmassa kaupungissa Oulussa on 3. halvin lippuhinta, kun Helsinki sijoittuu mediaanin yläpuolelle. Sekä toisinpäin - pienimmistä kunnista löytyvät sekä kalleimmat että halvimmat kuukausiliput. Mikäli kuukausilippuja pystyi ostamaan eri vyöhykkeille, valittiin lipuista pienin, kaupunkialueen kattava lippu. Alta voit katsoa oman kuntasi lippujen hinnat. Alemmista graafeista löytyy myös 10 kalleinta sekä 10 halvinta lippua.

 

 

 

 

 

 

 

Tutkimuksen toteutuksesta
Keräsimme tiedot lippujen hinnoista 14.6.2017. Otimme vertailuun mukaan 50 isointa kaupunkia, joilla on oma sisäinen liikenne. Eli esimerkiksi HSL:n kuuluvia kuntia ei otettu mukaan ellei tarjolla ollut kunnan sisäistä lippua. Yhteensä tutkimuksesta pois jääviä kuntia oli 12 kappaletta, näin ollen hinnat kerättiin 38:n osalta.

Yhteyshenkilö
Sanna Laininen
sanna.laininen@cuponation.fi