SUOMEN SPORTTISIMMAT KAUPUNGIT

 

Mistä päin Suomea löytyy fitnesshulluimmat asukkaat? Me CupoNationilla päätimme ottaa selvää tähän kysymykseen ja vertailimme kävijöitä eri lisäravinne- sekä urheilutavaraverkkokaupoissa. Katso alta mitkä kaupungit olivat fitnesshulluimmat.

 

Tammikuu on ollut perinteisesti aikaa, jolloin monet aloittavat uudet, terveellisemmät elämäntavat. Me CupoNationilla päätimme selvittää, missä päin Suomea löytyi viime vuonna urheiluhulluin kansa. Vertasimme sisäiseen paikkatietodataamme eri kaupunkien asukkaiden vierailuja viiden suositun lisäravinne- sekä urheiluvälineverkkokaupan sivuilla indeksoituna asukasluvun suhteen. Tämän lisäksi katsoimme viiden suositun kuntosaliketjun kävijämäärät kuukausittain. Selvisi että uudenvuoden jälkeen monet innostuvat kuntoilun ideasta, tämä ei ole pelkkä yleinen luulo tai myytti. Kesäksi on kiinnostusta saada kunto paremmaksi ja kuntoilla sisällä ja lämpimässä.

Ei ehkä niin yllättävästi Helsinki vei voiton yksittäisistä kaupungeista. Tämän lisäksi top 5:n mahtuu Turku, Tampere, Jyväskylä ja Vantaa. Vähiten kuntosalit kiinnostavat Mäntsälässä, siellä kiinnostus on 5 % verrattuna Helsinkiin. Muita kaupunkeja joissa kuntosalien haut eivät yllää korkealle on Kokkola, indeksiluvulla 6, kolme kaupunkia jakavat kolmannen paikan indeksiluvulla 7, Nivala, Orivesi ja Ilmajoki kuuluvat näihin. Maakuntia kun katsoo on Uusimaa ja Pirkanmaa selvästi aktiivisimmat hakemaan tietoja, vähiten kiinnostusta löytyy Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Kuntosalien verkkovierailuissa tapahtui huomattava piikki tammikuussa. Terveelliset uuden vuoden lupaukset ovat siis oikeastikin erittäin suosittuja. Silloin jopa 16 % kaikista kävijöistä käy nettisivuilla. Kesäkuukaudet, heinäkuun ja syyskuun välillä on huomattavasti hiljaisempaa kuntosalien verkkosivuilla. Iltojen pimentyessä ja säiden kylmetessä myös kuntosalien suosio kasvaa lokakuusta lähtien.

Katso listaukset alta.

 

 

 

Tiedot perustuvat CupoNation sisäiseen, välillä 1.1.2017-1.1.2018 kerättyyn, paikkatietodataan, jonka olemme saaneet Google Analyticsia käyttäen. Kuukausittaiset tiedot on kerätty Similar Web Prota käyttäen vuoden 2017 osalta.