CUPONATION Insights

Turun palloseura on SM-liigan edullisin seura olla fani

Säästämiseen keskittynyt CupoNation sivusto selvitti jääkiekon SM-liigajoukkuiden hintoja kaudelle 2016-2017. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, missä kaupungissa on edullisinta olla fani. Selvitykseen otettiin mukaan kausikortti, fanihuivi ja fanipaita. Hinnat vaittiin edullisimman lipputyypin mukaan, joka lähestulkoon jokaisella seuralla oli seisomapaikka. Lisäksi selvitettiin vieraspaikkakunnalle matkaavan jääkiekkofanin yksittäisen lipun hinta.

TPS halvin seura, Kouvolan KooKoo kallein

Jos haluat valita seurasi edullisuuden mukaan on valintasi TPS. Fanipaita, fanihuivi ja kausikortti maksavat yhteensä 192 euroa. Kausikortti kaudelle 2016-2017 maksaa ainoastaan 103 euroa. Tämä on kiistatta SM-liigan edullisin kausikortin hinta. Fanipaidasta saat maksaa ilman painatusta 69 euroa ja huivista vain 20 euroa.


SM-liigan kallein seura on Kouvolan KooKoo. Fanipaketti pelipaitoineen maksaa yhteensä huikeat 484 euroa. Pelkkä kausikortin hinta kipuaa 395 euroon, mikä on SM-liigan kiistatta kallein. Fanipaita ilman painatusta on 69 euroa. Oulun Kärppien fanipaita kustantaa 120€ ja Rauman Lukon 100€. Nämä ovat liigan kalleimmat seurat ostaa fanipaita. Hinnat ovat ilman painatusta. Eroa halvimman ja kalleimman seuran välillä on huikeat 292 euroa.


Tulosten todellinen yllättäjä oli Helsingin HIFK. Seuran olettaisi olevan SM-liigan kalleimmasta päästä, mutta itseasiassa HIFK on keskitasoa edullsiempi seura olla fani. Kausikortin saa 199 eurolla. Pelipaitakin irtoaa 75 eurolla ja huivin saa 25€. Joka tosin on liigan hintavin fanihuivi. Mikkelin Jukureilla ei ole fanikaupan nettisivuilla fanipaitaa, eikä huivia.

 

Hinnat on otettu joukkueiden sivuilta 2.9.2016. Tutkimuksessa on otettu huomioon kunkin seuran edullisin kausilippu (normaalihintaisena, ei alennettuja lippuja) sekä edullisimmat fanipaidat ja -huivit. Lukemisen helpottamiseksi, sentit on pyöristetty taulukossa seuraavaan kokonaiseen euroon. Kauden alettua taulukon hinnat on päivitetty 4.10.2016. Jääkiekko*Hinnat on uudelleen tarkistettu 4.10.2016 . Kalpan kausikortin hinta koskee ennakkotilauksia. Pelicansin pelipaidan hinta on alennettu hinta. Myös Ilves on siten alentanut pelipaitojensa hintoja. Peruspaidan saa silti 80 eurolla. 


Yksittäinen ottelulippu

CupoNation selvitti myös yksittäisten ottelulippujen hinnat. Hinnat tarkastettiin seurojen kotisivuilta aikuisten halvimman lipputyypin mukaan edullisimman kategorian peliin. Edullisin lipputyyppi kaikissa seuroissa tarkastushetkellä oli seisomapaikka. Mikkelin Jukureiden ja Oulun Kärppien pääsee kahdeksalla eurolla. TPS:n ja HIFK:in peleihin pääsee 17 eurolla. Kertalippujen hinnoissa voi olla jopa yli 100% erot. Toisin sanoen kalleimman seuran kertalippu on yli kaksi kertaa edullisimman seuran lipun hintainen.Jääkiekko Lisätietoja tutkimuksesta on mahdollista tiedustella osoitteesta contact.us@cuponation.fi