Suomessa matkustaminen

Vertailu eri matkailutavoista Suomen sisällä

 

Hiihtolomilla monet matkustavat pohjoiseen nauttimaan Suomen kauniista luonnosta. Mutta jos haluaa nauttia pohjoisen talvimaisemasta ei ole liian myöhäistä, pääsiäisenä on vielä hyvät mahdollisuudet kokea suositut kohteet Pohjois-Suomessa. Matka kannattaa kuitenkin suunnitella omien tarpeiden mukaan. Lappiin matkustaminen kestää jonkin verran aikaa ja matkasta saattaa joutua maksamaan huomattavia summia. Sen takia vertailimme matkojen hintoja ja kestoa Helsingistä. Vertailussa katsoimme miten Rovaniemeen, Kittilään, Kemiin, Kuusamoon ja Ivaloon pääsee lentäen, junalla, bussilla ja autolla.

Selvää on että lentäminen on kalleinta, mutta myös nopeinta. Junalla pääsee yleensä toiseksi nopeiten, hitainta on kulkea bussilla. Bussi on budjettimatkailijalle paras vaihtoehto, sillä jokaiseen kohteeseen bussi oli halvin. Katsoimme paljonko ajan säästäminen maksaa, paljonko jokaisesta säästetystä tunnista joutuu maksaa jos valitsee lentää muiden kulkuneuvojen sijasta. Selvisi että junaan verrattuna yksi tunti on 25,28 € arvoinen, eli jos tunti on sinulle yli 26 € arvoinen kannattaa valita lentokone junan sijasta. Bussilla kulkemiseen verrattuna maksat 28,07 € jokaisesta säästetystä tunnista. Vastaava luku autolla kulkemiseen on 30,65 €. Eli vaikka usein lentäminen nähdään kalliina matkustustapana, on hyvä miettiä tunnin arvoa, jos loma on lyhyt voi tunnit määränpäässä olla hintaeron arvoisia.

Vertailussa katsoimme hintoja lähtöpäiväksi 29.3.2018 ja paluun päivämääräksi 2.4.2018. Hinnat ovat yhden henkilön matkaliput, ilman lisämatkatavaraa. Hinnat ovat kerätty 19.2.2018.

 

 
Tietoa meistä
Cuponation.fi on Imbull B.V. omistuksessa oleva sivusto. Copyright © 2020 Imbull B.V. Kaikki oikeudet pidätetään. Tarvittaessa ota yhteyttä: contact.us@cuponation.fi. Alennuskoodeja, jotka on merkitty eksklusiivisiksi tai yksinoikeudella-merkillä, ei saa missään nimessä julkaista missään kanavassa ilman CUPONATIONin kirjallista suostumusta. Kaikki eksklusiivisiksi merkityt koodit ovat CupoNationin työntekijöiden yhteistyökumppanien kanssa neuvottelemia, 100% testattuja ja oikeita julkaisuhetkellä.